21 лютого 2022

Де поділася зима?

Де поділася зима, знають учасники розвиваючої студії для дошкільників «Бібліомалята» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. 

У кожного є своя улюблена пора року, але всі знають напевно, що кожна з них чарівна і неповторна. Зима – казкова, сповнена безліччю зимових ігор та забав і так важко з нею прощатися, але спостерігаючи за ознаками погоди  юні читачі визначили, що на порозі вже весна. І як би їм не хотілося затримати зиму, весна потихеньку вступає в свої права. Щоб, як слід підготуватися до її зустрічі, перш за все потрібно добре з нею познайомитись.





«Пори року» – велика інтерактивна гра на розвиток мовлення, мислення та уваги, допомогла юним читачам згадати та визначитися з основними ознаками весни. Що чекати від погоди, як підбирати гардероб і до яких справ готуватися.



А як правильно розсортувати свій гардероб і яку кольорову гаму обрати «бібліомалята»  дізналися під час практичних занять «Найди зайве» та «Наведи порядок».  Логіка, увага та пам'ять – найважливіші розумові звички. Тому саме завдання та вправи в ігровому форматі розвивають їх ключові властивості: концентрацію та вибірковість, переключення і розподіл.




Яке ж заняття без гімнастики, та не просто гімнастики а «повітряної гімнастики» (логопедичні дихальні вправи). Готуючись до зустрічі перелітних птахів, юні читачі будували їм домівки з пір’ячка,  влаштувавши справжні повітряні перегони.


Не забули також і про дрібну моторику рук, застосовуючи вправи Монтессорі,  застібаючи ґудзики на жакетах та зав’язуючи шнурівки на взутті.



Найулюбленіші наші читачі віком (4-6 років), запрошуємо вас до розвиваючої студії «Бібліомалята», наступне наше заняття 6 березня об 11.00.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік