15 лютого 2022

Другий етап «Академії кібербезпеки»

Все частіше людям доводиться переносити своє життя у віртуальний простір. В інтернеті ведуть ділові переговори, спілкуються з друзями, заводять романтичні знайомства, навчаються. І саме тому, під час дистанційного навчання, тема «Нетикет» є однією з найактуальніших. Їй і було присвячене друге заняття «Online learning: твої права та обов‘язки» за проєктом «Академія кібербезпеки» для учнів 5-6 класів.



П'ятикласники навчально-виховного комплексу №15 міста Херсона долучилися першими до обговорення мережевого етикету. На початку заходу учні переглянули відеоролик про загальноприйняті правила етикету в інтернеті.
Потім, кожне із правил було обговорено зі школярами, чому саме так потрібно вчиняти і що робити, щоб дотримуватись певних норм поведінки в мережі, та які наслідки чекають на кожного, якщо не виконувати правила нетикету.


Діти активно вели дискусію про ситуації, які можуть трапитися в мережі, давали поради один одному і дослухалися до порад бібліотекаря.
Наостанок, учні виконали вправи на онлайн платформі LearningApps.org. За допомогою пазлів «Що можна робити в інтернеті?» діти повторили правила, про нерозголошення приватної інформації. Гра була захоплюючою, школярі відповідали навипередки, демонструючи гарні знання.


За допомогою вікторини «Правила поведінки в мережі» учні закріпили пройдений матеріал. Діти грали із задоволенням, спостерігаючи за смайликом та його емоціями: адже від того сумує він, чи посміхається залежала правильність їх відповідей.


Тож, крокуємо безпечним інтернетом далі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік