21 лютого 2022

Мови нашої слова – наче музика жива

Понад три тисячі мов існує у світі, але для кожного народу найближчою і найдорожчою є його рідна мова. Мова – це душа народу, найбільший і найдорожчий його скарб. Ще у сповиточку рідну мову дитина чує від матері, нею перші ніжні слова ласки промовляє.

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови – свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році. Наша рідна мова – українська, одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Це мова великого народу, великої культури. 

Молодший відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей підготував для своїх користувачів святкову книжкову виставку «Мови нашої слова – наче музика жива», яка дозволить відчути усю красу та мелодійність  нашої української мови, занурить в її історію, познайомить з перлинами усної народної творчості. 

Будь-яка мова починається з абетки. Тож і на одній з поличок можна переглянути цікаві та незвичайні новинки. Вони не просто познайомлять з літерами українського алфавіту, а й перенесуть до казки, занурять у світ давніх професій та розважать різноманітними завданнями та іграми. 

У слові втілено багато граней народного життя. А все багатство й різноманіття лексичних запасів мови зібрано в тлумачних словниках. Найяскравіші їх зразки для дітей теж знайшли своє почесне місце на поличках виставки.

Ще декілька книжечок для молодого покоління українців, які допоможуть осягнути багатство рідної мови, а конкретніше – дізнатися сенс багатьох крилатих висловів і навчитися активно вживати їх щодня, – це фразеологічні словники. 

А щоб без проблем освоїти тонкощі спілкування українською, радимо прочитати книги «100 експрес-уроків з української». У цих кишенькових самовчителях коротко і невимушено пояснюються складні моменти слововживання і побудови фраз.

Тож, шануйте і любіть рідну мову, аби зберегти  її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік