11 травня 2024

Мами, що дарують крила. Салон краси і сили

Напередодні такого теплого, родинного і важливо свята, Дня матері в Україні, для учнів 9-А класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради, та для учнів 5-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, був проведений розважально-пізнавальний захід «Мами, що дарують крила. Салон краси і сили».
Розпочали теплу і зворушливу зустріч з того, що відверті п’ятикласники поділилися тим, як ніжно називають своїх мам, підібрали епітети, які найкраще підходять для них та розповіли з чим вони асоціюють своїх мам. Це були: ма, мамуня, мамуся, мамочка, матуся, матусенька, мамчик, мамуньчик... і кожна з них, на думку дітей: сліпуча, сяюча, доброзичлива, найкрасивіша, найтурботливіша, чарівна, ніжна, карколомна, скромна, тактовна, шикарна, енергійна, чудова, витончена, ненаглядна, товариська.. З любов'ю до кожної мами, лунали порівняння мами з космосом, життям, квіткою, теплим светром і обіймами.
Школярі 9-го класу дізнались про історію свята – Міжнародного Дня матері, про традиції та родзинки святкування у світі і в Україні. Під час заходу школярі пограли у гру «Секрети мам» під час якої відповідали на питання про мам та материнство. Потім складали відомі поезії, від українських класиків, які стали улюбленими піснями, присвячені найріднішій людині у житті кожного. Дев’ятикласники взяли участь у грі «Онлайн-загадки у портретах», де прослухавши про історії мам, які виховали справжніх геніїв, і стали прикладом того, як мами «дарують крила», треба було відгадати дитину-генія. Так підлітків вразила історія про дитинство Томаса Едісона і його мами Ненсі, історія дорослішання Стівена Спілберга, та епізоди з дитинства геніальної Лесі Українки, стали приводом згадати образ матері в українській літературі. Кожна почута історія, змусили замислитись дітей над особливою, прекрасною, але і важкою материнською місією, виховати людину гідну, порядну і щасливу. П’ятикласники складали народні прислів’я про важливе значення мами у суспільстві, та говорили про найпопулярніші фрази, що єднають усіх турботливих мам. Потім школярі дізнались про сучасні книги для дітей та підлітків, у яких підняті проблеми дітей та батьків та розповідаються історії про іноді важке, але прекрасне материнство.
Згадали сьогодні і про сучасних мам, як приклад незламного материнства. Українські мами, які сьогодні служать у ЗСУ, матері, які чекають своїх героїв вдома та мами, які і досі ховають свої маленьких дітей у бомбосховищах і власним тілом закривають від снарядів, - заслуговують особливої уваги і поваги в усьому світі, а найбільше від своїх дітей. Найбільше бажання кожної з них, це мир, безпека та щасливе життя для своїх маленьких та дорослих дітей.
Щиро вітаємо кожну матусю з цим чудовим святом, Хай світлом і добром відгукуються в душах ваших дітей ваша щира любов, відданість і підтримка, нехай крила даровані вами несуть дітей у щасливе майбутнє, а молитви про мирне життя будуть почуті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік