22 травня 2024

Твоє майбутнє у твоїх руках

У сучасному світі вибір професії є одним із найважливіших рішень у житті кожної людини. Від нього залежить не лише матеріальне благополуччя, але й особисте задоволення, самореалізація та гармонія. Саме тому профорієнтація стає важливим фактором, який допомагає молоді визначитися з професійним шляхом і знайти своє місце в суспільстві.
З цією метою сьогодні завідувач відділу бібліотечного прогнозування та інновацій Ірина Срібна провела для учнів 10 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов ХМР та учнів 8-А, 8-Б та 8-В класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов ХМР профорієнтаційний екскурс "Зроби свідомий вибір".
Під час заходу діти познайомилися із класифікацією професій за Є.Клімовим, проаналізували 8 важливих факторів вибору професії та відслідкували "7 кроків до зваженого рішення".
Переглянули тематичне відео "Професія - це інвестиція", проаналізували професії майбутнього та пограли в інтерактивні ігри "Відгадай професію", "Мотиви вибору професії" та інші. 
Бібліотекар порекомендувала учням деякі корисні інтернет-ресурси з питань профорієнтації на яких діти можуть прочитати важливу інформацію про світ професій, пройти профорієнтаційні тести, більше пізнати свої якості і здібності.
На завершення заходу провели з учнями підсумкову бесіду під час якої пані Ірина наголосила на тому, що профорієнтація допомагає виявити здібності, таланти та інтереси кожної особистості. Завдяки спеціальним тестам, консультаціям та практичним заняттям, учні та студенти можуть краще зрозуміти свої сильні сторони і визначити, які професії найкраще відповідають їхнім навичкам і вподобанням.
Завершили захід словами Конфуція і побажанням кожному учню знайти собі справу до душі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік