09 травня 2024

Євроінтеграція - шлях до нових стандартів

Курс на європейську інтеграцію є природним наслідком здобуття Україною незалежності. Його витоки — в історії нашого народу й усвідомленні права жити в демократичній, економічно розвинутій, соціально орієнтованій країні. Його мета — створення шляхом масштабних внутрішніх перетворень умов для входження до спільноти європейських розвинутих країн.
З нагоди Дня Європи в Україні, який святкують цьогоріч саме 9 травня, працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели для своїх читачів серію пізнавальних заходів про Європейський Союз. Учні 8-х і 9-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов ХМР класів поринули разом із бібліотекарярем у інформаційний гайд "Євроінтеграція - шлях до нових стандартів".
Упродовж заходу учасники відслідкували історичні передумови створення Європейського Союзу, особливості його діяльності, цінності та цілі, які відстоюють та активно впроваджують країни-члени ЄС.
Більш детально розглянули та проаналізували символи ЄС: гасло, гімн та прапор. З великим зацікавленням діти прослухали інформацію про історію створення валюти євро, та символізм її оформлення.
Діти активно відповідали на питання вікторин, переглядали тематичні відео та активно долучались до дискусії щодо вектору розвитку України.
Спільно з учасниками інформаційного гайду проаналізували таблицю відповідності стандартам, критеріям та вимогам до країн-кандидатів на членство в ЄС.
На завершення заходу підвели підсумки та наголосили на тому, що євроінтеграція – це перш за все зміна світогляду. Для українців важливо, щоб з нашого світогляду зникла "радянщина", щоб основою життя, новим світоглядним стандартом в Україні стали відповідальність, повага один до одного, до права та гідності. Простіше кажучи, якщо кожен з нас з повагою ставитиметься до оточення, паркуватиметься у дозволених місцях, дбатиме про чистоту свого будинку і свого міста, ощадливо ставитиметься до ресурсів своєї країни – то ми вже будемо діяти як європейці!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік