08 травня 2024

Одна на всіх Велика Перемога. Історичний екскурс

Пам’ять про війну – це цінні уроки, які не можна забувати, тільки зберігаючи і шануючи власну історію, ми матимемо шанс на щасливе майбутнє.
У ці дні, разом з Європою та світом, ми відзначаємо День пам’яті та перемоги і вшановуємо мужність і відданість тих, хто здобував Перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Для учнів 8-Б класу, Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради та для учнів 7-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 Херсонської міської ради, працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, було проведено захід – історичний екскурс «Одна на всіх Велика Перемога» присвячений подіям Другої світової війни та участі у ній України.
Розпочався захід з історичної довідки, під час якої школярі дізнались про так звану «злочинну змову» нацистської Німеччини та комуністичного Радянського Союзу, про причини розгортання найкривавішого глобального конфлікту всього людства, та про те, якою була участь українців, які не маючи власної держави, боролися з нацизмом в арміях різних країн. Вклад українців, військових, жінок і чоловіків, партизанського рух опору і національно-визволеної течії, у знищення нацизму важко переоцінити. Школярі дізнались про успіхи українців на фронті Другої світової, про прояви людяності та гумор, який рятував та об’єднував народні настрої. Вразило підлітків інформація про втрати українців за всі шість років війни, знищені міста та величезні людські жертви - катастрофічні наслідки для всього світу, які, начебто, мали зруйнувати ймовірність війни на довгі роки вперед, та третій рік українці проводять цю памʼятну дату в умовах повномасштабної війни росії проти України. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні. Знову наша земля - форпост захисту миру, свободи та людської гідності для Європи.
На останок заходу, школярі вшанували хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя, щоб зупинити нацизм, вічно пам’ять тим, хто сьогодні віддав життя у боротьбі за незалежність України.
Українці добре знають високу ціну війни, тому плекають мир а пам’ять та знання історії робить кожного з нас сильнішим, і безумовно, вселяє віру у Перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік