10 травня 2024

Світ без меж!

9 травня українці відзначають День Європи – свято, яке символізує не лише прагнення до співпраці та єднання, а й укріплення мирного та процвітаючого майбутнього. В цей день проходять різноманітні заходами по всій країні, які спрямовані на підтримку ідеї європейської інтеграції та наших спільних цінностей з країнами Європи.
Завдяки цієї події учні 3 – В класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов разом з бібліотекарями молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вирішили відправитися у мандрівку до однієї з країн Європейського союзу – Данії, яка відома своєю багатою культурою, архітектурою та історією.
Маленькі туристи дізналися, яке місто є столицею цієї країни, чому прапор Данії найстаріший у світі, якому транспортному засобу данці надають перевагу, під час переміщення по місту, а найголовніше – чому цю країну називають «Країною казок» та батьківщиною відомого конструктора LEGO.
Далі на читайликів-мандрівників чекала захоплююча інтерактивна гра «Лото казок Ганса Андерсена», під час якої присутні пригадували твори відомого казкаря, котрі підкорили серця мільйонів читачів по всьому світу.
Тож, подорож до Данії стала захоплюючою можливістю познайомитися з цією унікальною скандинавською країною, її культурою, традиціями та всесвітньовідомим письменником – великим казкарем – Гансом Андерсеном, якого, навіть королі того часу, вважали за честь називати своїм другом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік