10 травня 2024

Європейські пригоди юних херсонців

Кожна країна має свій унікальний шлях розвитку, що формує її культуру, мову та менталітет протягом віків. З нагоди Дня Європи фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили учнів 4 класу Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов та учнів 3-4 класів Херсонської загальноосвітньої школи I-III ступенів №55 у віртуальну подорож «Європейські пригоди». Цей захід став чудовою нагодою для дітей пізнати культурну спадщину різних країн Європи та збагатити свої знання про традиції та звичаї європейських держав.
Під час віртуальної подорожі юні мандрівники розглянули прапор Європейського Союзу, дізналися про значення 12 зірок та коло, в яке вони укладені, послухали уривок гімну. З відеоконтенту дізналися про історію створення ЄС. Здійснили екскурсію по Європі – відвідали Грецію, Францію, Німеччину, Данію, Польщу, ознайомились з культурним різноманіттям та багатством історії кожної країни.
Знайшли відповіді на запитання у грі «Так/Ні». На ігровому майданчику LearningApps вгадували країну за її національною стравою.
Розширюючи свої знання про культуру та історію Європи, учні відчули себе частинкою великої світової спільноти та зрозуміли, що європейські цінності - це не лише слова на папері, але й живі принципи, які формують повсякденне життя. Вони включають повагу до прав людини, демократію, рівність, і верховенство права, які є фундаментом для миру та процвітання на континенті.
Завершуючи цю віртуальну подорож, діти не лише набули нових знань, але й збагатили своє розуміння того, як спільні зусилля та співпраця можуть створювати мирне та процвітаюче майбутнє. Вони відчули, що є частиною чогось більшого, що перевищує межі їхньої країни, і що їхні мрії та прагнення мають місце в європейському контексті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік