01 травня 2024

Великодній дивосвіт

Кожна країна, кожна родина має свої традиції святкування Великодня, але всі вони об'єднуються однією загальною ідеєю – радістю та надією. В цей день віряни збираються разом, щоб вшанувати воскресіння Ісуса Христа та відзначити перемогу добра над злом. Це час для родинних обідів, дружніх зустрічей та щирого спілкування.
Які Великодні традиції, звичаї та обряди нашого народу існували у давнину і які з них збереглися до наших днів? Які з'явилися у нас нещодавно та звідки і які є особливі сімейні традиції? Саме такі питання обговорювали працівники молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з учнями 3 – В класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов.
В першу чергу ми пригадали, що треба робити кожного дня за тиждень до свята, яка головна символіка і що вона означає, в який день потрібно випікати паску і чи можна її відразу їсти та як у святковий день прийнято вітатися один з одним.
Тож, нехай це свято стане для кожного з нас часом не лише для святкування, але й для внутрішнього зростання, днем збереження традицій наших предків. Нехай цей час наповнить наші серця радістю та надією на краще майбутнє. І нехай ця віра у краще сприяє нашій спільній меті – створення кращого, добрішого та людяного світу!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік