25 травня 2024

День Героїв України: Патріотична панорама

23 травня ми з гордістю відзначили День Героїв України.
Щоб вшанувати всіх мужніх і незламних українців, головна бібліотекарка читальної зали провела для учнів херсонської гімназії № 6 захід у форматі патріотичної панорами «День Героїв України».
Як писала Ліна Костенко в історичному романі у віршах «Берестечко», «Ми воїни. Не ледарі. Не лежні. І наше діло праведне й святе. Бо хто за що, а ми за незалежність. Отож нам так і важко через те». І це щира правда, адже боротьба за свободу та незалежність нашого народу, яка тривала століттями, продовжується і тепер.
І ми, нове покоління героїчного народу, із вдячністю згадуємо подвиги наших пращурів та вчимося на їхньому прикладі героїзму. Тож на початку заходу учасники висловили свої думки та асоціації з приводу слова «Герой». Це подвиг, відвага, мужність, хоробрість, сила, сміливість, гордість тощо.
Далі ми здійснили екскурс у минуле і дізналися історію створення свята Дня Героїв України, прослідкували історію визвольних змагань від давнини до сучасності.
Наступне «скельце» нашої патріотичної панорами – рубрика «Міста-герої України». Волноваха і Гостомель, Харків і Маріуполь, Чернігів і Херсон, Буча та Ірпінь, Миколаїв і Охтирка. Ми згадали хронологію подій перших днів і місяців війни у цих містах і подякували містянам за їхню мужність у протистоянні загарбникам.
Патріотична вікторина допомогла нам згадати визначні патріотичні дати та українських діячів, які боролися за незалежність українських земель у різні історичні епохи.
Завершився захід хвилиною мовчання за всіма загиблими українцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік