28 травня 2024

Мандрівний хаб стійкості на Херсонщині

Сьогодні багато дитячої уваги привертають гаджети і комп’ютери і це є актуальною проблемою сучасного світу. Хоча використання їх звичайно має позитивний вплив на розвиток малюків, зловживання ними все ж таки може призвести до негативних наслідків, таких як: зменшення фізичної активності, затримка розвитку соціальних навичок, збільшення ризику залежності від віртуальних ігор. Саме тому, дуже важливо забезпечити молоде покоління можливістю активного та розвиваючого відпочинку поза межами домівки. Розважальні локації для дітей в укритті стають не лише місцем для розваг, але й платформою для навчання, розвитку та спілкування.
В рамках програми «Мандрівний хаб стійкості», в одному з деокупованих населених пунктів Херсонщини, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, під час свого візиту, налагодила роботу пізнавально-розважального майданчика із жвавою назвою «Веселимось, граємо та книжки читаємо», діяльність якого була спрямована на розширення світогляду, творчого потенціалу та розкриття талантів веселої, невгамовної дітвори.
Хлопчики та дівчатка пригадували та розповідали про своїх улюблених книжкових і мультяшних персонажів, знайомилися з новими героями, яких вигадали сучасні письменники, робили музично-казкову розминку.
А ще, за допомогою міміки і жестів, показували звички своїх домашніх улюбленців.
Слухали, запам’ятовували поради Пса Патрона та просто релаксували і танцювали, виконуючи нескладні вправи йоги.
Отже, розважальні локації для дітей в наш час відіграють важливу роль у їхньому розвитку та вихованні. Вони не лише надають можливість дітям розважатися, але й сприяють навчанню, розвитку соціальних навичок. Вони допомагають пробуджувати яскраві, незабутні емоції та враження, а маючи великий потенціал, надихають нам, дорослих, створювати сприятливі умови для щасливого, здорового , гармонійного дитинства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік