16 травня 2024

Вишивана моя Україна

До міжнародного дня вишиванки, мета якого зберегти народні традиції та культуру носіння етнічно вишитого одягу, фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили учнів 3класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №55 та учнів 4 класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов відвідати етноколаж під назвою «Вишивана моя Україна».
Розглядаючи історію походження вишиванки від давніх часів до сьогодення, діти стали більш обізнаними з традиціями, які вона втілює. Вони зрозуміли, що вишиванка відображає багатовікову історію та духовність українського народу.
Відвідувачі мали можливість ознайомитися з різноманітними техніками вишивання, докладно розглянути символіку орнаментів, яка втілюється у вишивці, і за допомогою палітри кольорів пояснити значення кожного використаного кольору. Потім вони вирушили в подорож Україною, щоб дізнатися про особливості вишиванок різних областей, таких як Львівська, Херсонська, Чернігівська та Харківська. Діти переконалися, що вишиванка - це не лише одяг, але й генетичний код нації, а гра «Код свого імені» дозволила їм самостійно створити унікальний код вишивки, який відповідав їхньому імені та використовуючи абетку української вишивки розшифрували відповіді на запитання.
Літературні хвилинки допомогли пригадати прислів’я пов’язані з вишиванкою, доповнити вірш прихованими словами, у грі «Філворд» відшукали слова які символізує національна українська святиня.
Міжнародний день вишиванки стає не просто щорічним заходом, а живою традицією, що продовжує надихати та об’єднувати людей навколо спільної спадщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік