23 травня 2024

Місто-герой Херсон

23 травня відзначають свято на честь українських борців за свободу і незалежність – День Героїв України. Цього дня Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність і просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу. Це горде і одночасно сумне свято – багато українських героїв розплатилися життям заради своєї країни.
В день свята працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели для відвідувачів точок «Спільно» UNICEF Херсон патріотичний екскурс «Місто-герой Херсон».
Під час заходу на відео зв'язку з вітальним словом виступив ПРОКУДІН Олександр Сергійович, голова Херсонської ОВА.
Відзначаючи цю визначну дату діти дізналися про історію свята, кому воно було присвячене та коли набуло популярності. Юні відвідувачі пригадали коли наше місто отримало статуту «місто-герой», які події цьому передували та роздивилися пам’ятні відзнаки – медалі, листівки та марки, які були присвячені цій події.
Бібліотекарі запропонували учасникам заходу переглянути пізнавальний мультфільм серії «Україна. Нескорені міста. Правдива історія. Херсон» у якому досліджується історія з заснування нашого міста до сьогодення, розповідається про історичні події на південних землях країни, як Херсон отримав свою назву та про окупацію і підтоплення міста через російську агресію.
Основний акцент зробили на житті міста підчас російської окупації, коли небайдужі містяни мужньо чинили супротив проти захоплення міста, допомагали один одному та розповідали всьому світу про сміливість та своє волевиявлення.
Згадуючи херсонців, які відіграли не останню роль в тих подія, діти з легкістю впізнали волонтерів, які їм допомагали та розповіли свої враження про той час.
На завершення розв’язали ребус де була зашифрована фраза «Херсон місто героїв». Бо вшанування мужності та відваги є невід’ємною частиною сильної та сміливої нації, яка відстоює свою волю та свободи ціною власного життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік