09 травня 2024

У колі зірок. Інтерактивний ґайд з Євроінтеграції

Спільно з державами Європейського Союзу, 9-го травня, Україна відзначає День Європи. Україна платить високу ціну за своє повернення до Європи. Небесна сотня поклала своє життя за такі цінності як права людини, людська гідність, демократія і верховенство права, а сьогодні українці стали щитом на шляху загарбників, які «хотіли дійти до Європи».
Для юних школярів, учнів 6-А класу, Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради, та учнів 6-А та 6-Б класів Херсонської гімназії №14, Херсонської міської ради, працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, було проведено захід «У колі зірок. Інтерактивний ґайд з Євроінтеграції», присвячений відзначенню Дня Європи в Україні.
Спочатку діти дізнались цікаві факти про Європейський континент та перевірили свої знання у вікторині «Європа та Європейський Союз». Потім переглянули хронологію, причини та історію виникнення Європейського Союзу, дізнались про основні символи, такі як, гасло – «Єдність у різноманітності», прапор - синє європейське знамено з 12-ма зірками, що символізують повноту й досконалість, гімн ЄС – «Ода до радості», грошову одиниця – євро, та звичайно, цінності, які викладені у правових документах — договорах, що містять правила, котрі керують роботою ЄС.

У ігровій формі, шестикласники спробували впізнати країну Європейського Союзу та дізнались особливості її розвитку. Школярі обговорили як просувається євроінтеграція України, та які рекомендації треба виконати, аби здобути членство у ЄС.
Сьогодні ініціативи та проєкти Європейського Союзу, безумовно, впливають на повсякденне життя, підтримка науки, захист навколишнього середовища, поліпшення захисту неповнолітніх у цифровому середовищі, безпека персональних даних, захист прав споживача, а найголовніше - підтримка нашої країні, є вагомим внеском у розвиток суспільства.
Сьогодні Європейський Союз стоїть пліч-о-пліч з Україною у боротьбі проти російської агресії, а членство України в ЄС стає реальним, бо українці, як ніхто, заслуговують на стабільну економіку, правову державу, чисте довкілля, соціальну захищеність громадян, високий рівень життя та відсутність корупції, і найголовніше – мирне життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік