09 травня 2024

Очима тих, що бачили війну

8 травня українці відзначають День пам'яті та перемоги і вшановують пам'ять кожного співвітчизника: і тих, хто боровся з нацизмом, і всіх, хто загинув під час Другої світової війни.
9 мільйонів українців втратили свої життя у тій війні: і військові, і мирні мешканці, замордовані у концтаборах, постраждалі від обстрілів, убиті на окупованих територіях, розстріляні у Бабиному Яру...
У 2024 році Україна відзначає цю важливу історичну дату в умовах повномасштабної війни, бо вона дає українцям тверду надію на Перемогу.
До цього дня Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провела серію заходів для учнів херсонських навчальних закладів: ЗЗСО № 50, № 45 і Таврійського ліцею.
Під час заходу ми простежили хронологію подій ІІ Світової на українських землях, довідалися про внесок українців у Перемогу, згадали і вшанували пам'ять жертв і героїв, провели аналогію із подіями сьогодення.
Друга половина заходу була присвячена віртуальній екскурсії до оновленого Національного музею історії України у ІІ Світовій війні. Спершу ми переглянули експонати просто неба, а потім завітали до музейних зал із тематичним експозиціями: діти і війна, форсування Дніпра, речі жертв Бабиного Яру, остарбайтери тощо.
На YouTube-каналі музею ми прослухали історії людей того часу: військового, який пише останнього листа до дружини і сина, спогади дівчинки – жертви Аушвіцу, жінки, яка була свідком загибелі людей у Бабиному Яру, дівчини-остарбайтерки…
Завершився захід вікториною «Історичний бліц-криг», яка допомогла нам закріпити отримані знання, та оглядом тематичної літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік