28 травня 2024

Добрий світ найкращих книг

Завершується навчальний рік, а з ним настануть довгоочікувані літні канікули для школярів. І хоча способи відпочинку можуть бути різними, багатьом дітям найбільше до душі – читання. Воно не лише розважає, але й підвищує рівень грамотності та розширює світогляд.
Щоб підтримати тих, хто захоплюється книгою і наголосити на важливості читання, працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки разом з учнями Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 організували літературний вернісаж під назвою "Добрий світ найкращих книг".
Літературний вернісаж розпочався з обговорення різних видів відпочинку. Діти жваво обмінювалися думками і незабаром дійшли висновку, що відпочивати можна не тільки активно, але й з книгою в руках.
У формі гри юні читачі створили асоціативний кущ "Книга", встановили послідовність чисел і розгадали зашифроване прислів’я. Демонструючи свої знання та ерудицію, обговорили різні жанри літератури та визначили, якими можуть бути книги: від класичних казок до фантастики, детективів та пригод – кожен учасник мав можливість поділитися своїми улюбленими жанрами і розповісти, чому саме вони їм подобаються. Це не тільки показало їхню обізнаність, але й сприяло обміну рекомендаціями для літнього читання.
Щоб підтримати та заохотити юних читачів до відпочинку з книгою, на вернісажі була представлена дитяча література з різних жанрів, рекомендованих до читання. Також була розкрита ідея "Книжковий блог", яка не лише мотивує до читання, а й стимулює вільне висловлення власних думок. В атмосфері літературного вернісажу кожен учасник зміг відкрити для себе добрий світ найкращих книг, адже ми вкотре переконалися, що книги – це невичерпне джерело знань і відпочинку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік