26 травня 2024

Всі крапки над «і»: Мовознавчий батл

До Дня слов'янської писемності і культури головна бібліотекарка читальної зали провела для учнів 8-х класів херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44 мовознавчий батл під назвою «Всі крапки над «і».
Спершу у форматі вікторини школярі довідалися про життя просвітителів слов'янських народів Кирила і Мефодія, про історію створення ними абетки. Потім прослідкували хронологію нашої писемної культури від літописів до Івана Федорова, від «Енеїди» Івана Котляревського та інших основоположників сучасної літературної мови до новітніх технологій та інформаційних вiйн.
За допомогою творчих вправ ми дослідили унікальність рідної української мови, в якій зашифровано особливості світогляду українців.
Змістовна лінгвістична вікторина допомогла нам покращити рівень володіння українською, збагатила нас автентичними українськими словами та навчила уникати суржикових словосполучень.
Окрасою заходу стали віршовані рядки Тараса Шевченка, Лесі Українки, Максима Рильського, Івана Малковича та Ліни Костенко, які допомогли нам тонко відчути «безсмертний дотик до душі» рідного слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік