10 травня 2024

Європи дивує та надихає

День Європи в Україні - це символ нашої спільної історії та спільних цінностей. Щороку наша країна приєднується до його святкування відкриваючи можливості не лише для нашої країни, а й для європейців. Все більше і більше людей в країнах Євросоюзу відкривають для себе Україну як країну величезних можливостей щодо туризму, культурного обміну та проведення ділових контактів.
Онлайн-мандрівка «Європа дивує та надихає», яку провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для учнів 7-х класів Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу №11 познайомили дітей з декількома країнами Європи.
Дітлахи дізналися про мови, які переважають на території Європи, найпоширеніші релігії та державний лад. З легкістю відповіли на питання, які країни є монархіями та назвали частково визнані держави Європи.
Мандрівка по мапі-путівнику «Країни Європи» на платформі Padlet розпочалася інформацією де проходять кордони європейської частини світу, на скільки частин поділяється Європа та які країни частково входять до неї.
Завітавши до Іспанії учасники заходу побачили казкову архітектуру Антоніо Гауді у Барселоні, а хлопці розповіли про відомий футбольний клуб.
Норвегія зустріла мальовничими пейзажами фіордів та легендами про тролів.
Завітавши до Данії познайомилися з найстарішою родиною монархів у світі. А її автономний острів Гренландія здивував різноманіттям флори і фауни.
Потрапивши у Бельгію школярі одноголосно визначили, що ця країна відома на весь світ своїми шоколадними виробами.
Далі були: Чехія із найбільшою кількістю замків; Ватикан – найменша країна в Європі та світі; Австрія з найстарішим зоопарком в світі; Греція – прадавня колиска цивілізації.
Особливо вразила мандрівників інформація про центр Європи, якй знаходиться в Україні і вона є найбільшою країною Європи.
Наприкінці діти блискавично розв’язали ребус «Вгадай країну за малюнком».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік