31 травня 2024

«Вам лист»: Літня Бібліопошта. Зустріч-знайомство з Анастасією Лавренішиною

«Вам лист» - саме під такою назвою відбулася онлайн зустріч-знайомство з сучасною українською письменницею Анастасією Лавренішиною. Напередодні літніх канікул у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відкрила свої двері віртуальна Літня Бібліопошта. У рамка програми «Зустрічі без прощань» листи-запрошення на зустріч з авторкою отримали справжні друзі бібліотеки, юні поціновувачі книг та читання, школярі ЗЗСО міста Херсона і області: Херсонської загальноосвітньої школи I-III ступенів №44 Херсонської міської ради, Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 45 Херсонської міської ради, Херсонської гімназії №14 Херсонської міської ради, Комунального закладу «Навчально – виховний комплекс «Школа гуманітарної праці «Херсонської обласної ради» та учні Іванівського ліцею №1 Іванівської селищної ради Херсонської області.
Українська казкарка, письменниця та професійна сценаристка, переможниця численних літературних конкурсів та премій («Коронація слова», Корнійчуковська премія, премія імені О. Гончара, «Еспресо. Вибір читачів» та ін.) – Анастасія Лавренішина, відразу полонила учасників заходу, допитливих школярів, вчителів та бібліотекарів. Отримувавши різноманітні листи, такі як «Лист з Дитинства», «Лист з Університету» та «Листи з Видавництва», гостя заходу розповіла про яскраві спогади бешкетливого дитинства, про улюблених казкових героїв, ігри та захоплення, якими нині радо ділиться і зі своїми дітьми. Авторка розповіла дітям і про навчання в університеті, творчий процес написання книг, який приносить задоволення і про десятирічну роботу над першим твором.
Анастасія Лавренішина разом з чоловіком Анатолієм є авторкою сценарію мультфільму «Віктор_робот», стрічка вийшла у прокат у кінотеатрах України влітку 2021 року та отримала Приз глядацьких симпатій на Одеському міжнародному кінофестивалі 2020 році та була визнана найкращим анімаційним фільмом за версією Національна премія кінокритиків КІНОКОЛО, тому діти залюбки переглянули трейлер до мультфільму і дізнались про історію написання та сюжет книжки-приквел «Віктор_Робот. Щоденник збирача планети».
У сучасному світі ІТ, немає майже нічого неможливого, казки які оживають і переносять читача у загадковий вигаданий світ природи і кумедних персонажів, для сучасних дітей є реальністю, так сьогодні школярі познайомилися з магічними казками авторки «Люба Жу. Садові казки» які можна читати не тільки в друкованому вигляді а і «відчути на дотик» у застосунку «Люба Жу». Неймовірні історії, чарівна музика, живі картинки, на думку авторів, подружжя Лавренішини, стануть у пригоді і для розваг і задля зняття стрессу, тривоги, і паніки. На завершення, діти познайомились з новою книгою авторки у стилі нон-фікшн: «Ласкаво просимо на пошту. Як це насправді працює». Це дивовижна мандрівка у захоплюючий світ листів, марок, посилок і пошти, яка здатна "прокачати" інтелект школяра, і повернути радість від книжкового пізнання. Чимало питань ставили юні дослідники книжкового світу сьогоднішній гості, і про улюблену їжу і розваги, питали про колір і про мрії.
Школярі теж сьогодні не залишились без уваги і отримали свого «Листа з бібліотеки», з якого і дізнались, яке цікаве і насичене літо очікує на кожного, якщо долучитися до Програми літніх читань «Канікули з книгою - 2024».
Цікава, легка і тепла вийшла зустріч з письменницею, чудове завершення навчального року і не менш вражаючий початок літніх канікул разом з бібліотекою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік