31 травня 2024

Прощавай, перший клас – літні пригоди чекають на нас!

Нарешті настав той час, коли першокласники прощаються зі своїм першим навчальним роком. Для багатьох це справжня подія, перші кроки у велику подорож до знань, відкриттів і нових знайомств вже позаду. Для когось цей час став випробуванням. Малюки вчилися не лише читати, писати та рахувати, але й знаходити спільну мову з однокласниками, дотримуватися дисципліни, відповідати за свої вчинки. Кожен успіх, кожна перемога, навіть найменша, дарували радість і відчуття досягнення. Але були й труднощі – перші невдачі, помилки, сльози. Важливо, що поруч завжди були вчителі та батьки, готові підтримати, підказати і допомогти.
А ще поруч були і бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, які влаштовували різноманітні тематичні зустрічі, розважальні онлайн майданчики, пізнавальні марафони, години творчого дозвілля та свята.
Ось і зараз книгозбірня разом з учнями 1 – А класу Херсонської спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов у святковій формі підводила підсумки довгих місяців навчання. В цей останній, особливий день, коли першокласники, вже трохи подорослішали, вони з гордістю згадували свої здобутки.
Як вперше взяли до рук Букварик, як вчили літери, як їх складали в слова і речення, коли самостійно прочитали свій перший твір. А найголовнішою перемогою усіх присутніх стала участь у жартівливій грі-вікторині «Країна казкова – країна книжкова», під час якої перегукувалися мотиви відомих казок та згадувалися улюблені герої. Хлопчики та дівчатка виявили відверту, справжню, непідробну любов до книги, а процес читання, у багатьох з них, асоціювався з радістю, задоволенням і цікавістю.
Прощавай, перший клас, перший підручник, перша казка! Попереду нові книжки, нові історії, нові враження, радісні моменти, великі досягнення та відкриття. А найголовніше – попереду літо з бібліотекою, яка з нетерпінням чекає кожного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік