02 травня 2024

Свята Пасха йде до хати, час Великдень зустрічати!

Великдень, безсумнівно, є одним із найяскравіших та найважливіших християнських свят. Це час, коли ми відзначаємо перемогу добра над злом, відродження та нове життя. Усі святкові обряди та традиції, пов'язані з Великоднем, не лише надають святкуванню колориту, але й мають глибокий символічний зміст.
Цей день, незважаючи на свою давність, залишається актуальним й в сучасному світі, тому для Читай-компанії маленьких херсонців Обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки організувала майданчик духовності, який розташувався у Дитячій точці «Спільно» UNICEF Херсон.
Присутні дізналися чому саме таку назву має свято, про обряди і традиції, які перетинають час і простір, зберігаючи свою сутність протягом століть, про найважливіший останній тиждень перед святкуванням, самостійно створювали рецепт власної паски, збирали Великодній кошик.
А ще майданчик духовності та свято Великодня об'єднали на деякий час всіх нас, незалежно від культурних та релігійних відмінностей, в спільному бажанні миру, радості та щастя, про які мріють і дорослі і діти в непростий для країни час .

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік