02 травня 2024

Великодні дзвони

Великдень-найбільше християнське свято, однаково популярне серед дітей і дорослих. Традиційно, Великдень пов'язаний з багатьма народними повір'ями, прикметами та обрядами, які формувалися протягом століть і передавалися з покоління в покоління. Саме про них фахівці медіа-центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки розповіли відвідувачам точки «Спільно» UNICEF Херсон, запросивши їх до Літературної мозаїки «Великодні дзвони».
Юні відвідувачі відправилися у чарівний світ великодніх традицій, де дізналися про різноманітні символи Великодня та традиції розписування писанок.
Підкресливши значення кожного символу, діти створили свої власні унікальні писанки.
Після цього ми перетворилися на веселу команду гравців у грі «Літературна мозаїка». Ця захоплююча гра дозволила дітям не лише весело провести час, а й проявити свої знання в літературі, оскільки вона включала в себе розгадування загадок і ребусів, пов'язаних з тематикою Великодня.
Не забули і про смачні паски, які пекли у грі «Приготуємо паску на Великдень» і руханці «Місимо тісто», де кожен міг відчути себе справжнім майстром випічки та втілити у життя давні рецепти.
А що ж таке Великоднє дерево та яке у нього значення? Діти дізналися про це на цікавому майстер-класі, де вони виготовляли прикраси для дерева з власноруч виготовлених писанок. Це була неймовірна можливість не лише виявити свою творчість, але й пізнати більше про традиції свята.
Літературна мозаїка "Великодні дзвони" завершилася незабутніми враженнями зі святковим настроєм та багатством нових знань про Великдень та його традиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік