30 квітня 2024

Великдень наближається – паска прикрашається. Майстер-клас

Великдень – велике релігійне свято, яке відзначається у всьому світі та є символом вічного життя і перемоги над смертю, зі своїми традиціями та обрядами. Про це та інші таїнства підготовки до свята розповіли бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки маленьким відвідувачам укриття під час майстер-класу «Великдень наближається – паска прикрашається».
Діти не просто продемонстрували свої творчі таланти та здібності, а й дізналися про історію свята, про традиції підготовки та святкування та їх особливості, про вміст великоднього кошика, а ще про ігри де грали за допомогою писанок.
Перед тим, як розпочати прикрашати свою паперову писаночку учасники заходу переглянули різноманітні світлини писанок та дізналися про таємниці малюнків на них, порівняли як розфарбовували яйця пращури і як це роблять зараз.
Із захоплення малеча роздивлялася приклади прикрашання паски, розмірковували що використовувалося для оздоблення та міркували чим ще можна прикрасити великодню паску.
Учасники майстер-класу поділилися досвідом розфарбовування крашанок та прикрашання пасок коли вони робили це в колі своєї сім’ї.
Завершився захід розфарбовування зразків писанок де діти обрали самі кольори для своїх писанок вже знаючи, що вони означають та кому подарують.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік