10 жовтня 2024

Читання на будь-який смак. Літературна гра-дегустація

Кажуть, що про смаки не сперечаються, а про книжкові і поготів! Книга, яка прийшлась до вподоби зачаровує і надихає, заохочує читача читати і творити.
Читацькі смаки дітей-підлітків дуже різноманітні, те що подобається одним, зовсім не «смакує» іншим. Про те, як сформувати свій читацький смак та про гастрономічні особливості української і зарубіжної літератури дізнавались сьогодні учні 8-х класів Херсонського Таврійського ліцею Херсонської міської ради.
Співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки було проведено інтерактивно-пізнавальний захід «Читання на будь-який смак. Літературна гра-дегустація». Для учасників інтерактивного заходу були проведені такі вікторини: «Книжка, що ховається під кришкою-клош», де учасники гри, за підказками, описом рецепту та постаті майстер-шефа, відгадували книгу та особу письменника; «Секрети та цікавинки української кухні» - вікторина, у якій школярі перевірили свої знання зі звичаїв української кухні, спробували прочитати зашифровані приказки та прислів’я та відгадати сучасні спеції та прянощі.
Учасники заходу дізналися про гастрономічні секрети української літератури та про улюблені страви відомих класиків-гурманів. Цікавим виявилась кулінарні традиції великої родини Івана Франка та рецепти випічки англійського кексу від Лесі Українки.
На останок заходу, восьмикласники дізнались про «новинки» у сучасній літературі для підлітків, які зможуть доповнити їх корисне «читацьке меню». Осінь чудова та затишна пора, аби спробувати щось особливе і нове з «книжкових страв». «Смачного» читання нашим читачам!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік