22 жовтня 2024

Шануймо мову серцем і вустами!

Рідна мова – це не лише засіб спілкування, це душа нації, серце народу, голос країни. Вона є невід’ємною частиною нашої культурної та національної ідентичності, і саме тому так важливо її шанувати, плекати й берегти. Але чому саме мова заслуговує на особливу увагу? Чому ми повинні не лише говорити нею, а й ставитися до неї з повагою та любов’ю?
Тому що, перш за все, мова – це ключ до історії. Скориставшись подібним ключем і відкривши двері в минуле, завдяки лінгвістичним сходам та Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки, учні 3-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44 в такий спосіб відсвяткували День української писемності та мови.
Від Преподобного Нестора-Літописця – послідовника Кирила і Мефодія до зачинателей сучасної української літературної мови, крок за кроком маленькі патріоти усвідомлювали унікальність рідного слова та важливість того, що сьогодні потрібно бути не лише його носієм, а й захисником і популяризатором.
Цікаві факти про мову, конкурс запитань і відповідей та «мовні крученики» дали змогу присутнім збагнути, що шанування мови серцем означає відчувати її глибинний сенс, бути частиною її розвитку і зберігати її для майбутніх поколінь. А шанування вустами – це активне використання, постійна практика і поширення рідної мови в суспільстві.
Отже, шанувати свою рідну мову – це шанувати своє коріння, свою історію, свою душу. Рідна мова – це те, що робить нас унікальними і водночас об’єднує як націю. Ми повинні берегти її, розвивати і передавати майбутнім поколінням, адже від цього залежить наше майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік