03 жовтня 2024

Віртуальна мандрівка бібліотекою

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, бібліотекар Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки організувала святковий захід для маленьких жителів селища Інженерне.
Родзинкою заходу стала онлайн-екскурсія бібліотекою, яка дозволила дітям віртуально побачити книжкові зали та познайомитися з ресурсами книгозбірні. Діти дізналися про різноманітні книги та журнали, які є у бібліотеці. Бібліотекар розповіла про видання для розвитку фантазії та пізнання світу, залучивши дітей до обговорення улюблених книг.
Вже традиційно бібліотекар провела майстер-клас з виготовлення закладок для улюбленої книги. Діти робили закладки для підручників та своїх улюблених книг. Працювали в техніці орігамі. Закладки-орігамі з паперу – це легко і швидко. Древнє китайське мистецтво орігамі має сотні тисяч прихильників у світі, а для дитини таке заняття не тільки захоплення, але й можливість проявити свій творчий потенціал, талант, уяву.  Просте орігамі не потребує багато часу, проте доставить багато задоволення дітям і дорослим.
Ці яскраві закладки стали символом пам’яті про цей святковий день та натхненням до подальшого читання. Захід не лише відкрив дітям світ бібліотеки, а й сприяв популяризації читання, творчого розвитку та взаємодії з культурною спадщиною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік