14 жовтня 2024

Про тих, хто з хвостиками та вушками, та в кого лапки з подушками

Щороку у жовтня світ відзначає Всесвітній день захисту тварин – свято, присвячене нашим чотирилапим друзям та важливості їхньої охорони. З нагоди свята бібліотекар Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для маленьких жителів селища Інженерне провела майстер-клас із виготовлення паперових поробок у вигляді котиків.
Діти з радістю майстрували своїх паперових улюбленців, а бібліотекар розповідала цікаві факти про домашніх та свійських тварин. Зокрема, діти дізналися, що кішки можуть чути в три рази більше звуків, ніж люди, а собаки мають вражаюче чуття запаху, яке в сотні разів перевищує людське.
Після цього учасники поділилися історіями про своїх домашніх улюбленців. Виявилось, що майже кожен із дітей має вдома когось «з хвостиком та лапками». Особливу увагу приділили темі захисту тварин, обговорили, як важливо піклуватися про своїх чотирилапих друзів та відповідально ставитися до природи.
Наостанок бібліотекар познайомила юних читачів із захоплюючою книгою Вікто­рії Довганець «Пригоди котика Томмі».
Діти прослухали оповідання про маленького котика, який разом зі своїми друзями пізнає світ: відвідує зоопарк, захоплюється веселкою, вчиться читати й рахувати.
Захід не тільки збагатив дітей новими знаннями, але й нагадав усім про важливість поваги та турботи до тих, хто живе поруч з нами на нашій планеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік