21 жовтня 2024

Європейський день з протидії торгівлі людьми

18 жовтня світ відзначав – Європейський день з протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.
Тому фахівці сектору Медіа-центр Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели для учнів 6 класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступені № 55 інформаційний дайджест «Моє життя – свобода!»
Школярі дізналися, що таке торгівля людьми, як це відбувається, як вплинула війна на цю проблему, яка кількість українців постраждала через це, як не стати жертвою.
На спільному обговоренні діти визначили, які ознаки можуть допомогти зрозуміти, що ситуація може бути небезпечною, як себе поводити у такій ситуації та якими мають бути правила безпеки, щоб не стати жертвою.
Переглянули навчальне відео «Що таке торгівля людьми» та «Протидія торгівлі людьми», яке докладно розповіло та показало, як це може відбуватися та які наслідки мають ці дії.
На завершення заходу учні виконали завдання вікторин «Безпечно/Небезпечно», де правильно визначили ситуації, «Хто перед тобою?», де спробували визначити злочинця, та «Приклади з казок», де визначали неправомірні дії до героїв казки. Захід став важливим етапом у підвищенні обізнаності школярів щодо проблеми торгівлі людьми. Учні не тільки дізналися про небезпеки, які може приховувати це явище, але й отримали практичні навички для своєї безпеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік