13 жовтня 2024

Чарівний початок великого шляху!

Не секрет, що перший навчальний рік для першокласника – це дорога у поки що невідомий світ знань. Цей шлях сповнений відкриттів, нових практик і перших серйозних викликів. У цей важливий період життя казки стають не просто розвагою, а справжніми радниками, які допомагають дитині адаптуватися до нових умов, розвивати уяву і пізнавати основні життєві цінності.
Саме тому, після першого місяця навчання, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки запросила учнів 1-А класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов на чарівно-загадковий променад сторінками казок, під час якого книга стала супутником та трампліном в опануванні інших наук.
Співпереживаючи головним героям, аналізуючи та порівнюючи їх вчинки з власним, вже набутим досвідом, маленькі розумники вчилися розпізнавати і розуміти власні емоції, а пересуваючись казковими стежинками, прагнули до добра, взаємодопомоги, співчуття, черпали вікові знання та народну мудрість.
Знайомлячи першокласників з казками, ми даємо можливість їм не лише насолодитися чарівними історіями, але й закладаємо основи для подальшого успішного навчання та розвитку. Казки допомагають маленьким читачам-учням зрозуміти, що кожна нова ситуація – це можливість вирости, а кожна нова сторінка життя – це нова казка, яку вони можуть написати самі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік