27 жовтня 2024

День української писемності в Херсоні: цікаві факти та мовні ігри для дітей

День української писемності та мови – свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 27 жовтня.
Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели для юних херсонців дитячого простору UNICEF мовні мережева «Розмовляй українською», розповіли історію де вперше згадується українська мова, яку кількість слів налічує сучасна українська мова, і що після видання «Енеїди» Івана Котляревського українську офіційно визнали літературною мовою та інші цікаві факти.
Відповідаючи на питання кросворду «Мовне асорті» та під час ігор «Рідна мова» й «Склади слово» діти сплітали слова які описують рідну мову. А у конкурсі «Показуха» читачі показували за допомогою жестів зміст фразеологізмів, а інші його вгадували та пояснювали.
Неабияке зацікавлення у дітей викликала інформація про діалекти, які є найпоширенішими на території країни. Діти намагалися відгадати, які слова, як вимовляються у нашому регіоні.
Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, і діти залишилися в захваті від можливості краще пізнати рідну мову. Вони отримали багато цікавої та корисної інформації, яка допомогла глибше зрозуміти багатство та унікальність української мови. Юні учасники заходу повернулися додому не лише з новими знаннями, а й з відчуттям гордості за свою мову та культуру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік