01 жовтня 2024

Таємниці Королівства книг. Читацький квест до Всеукраїнського дня бібліотек

До Всеукраїнського дня бібліотек, на захід, присвячений дивовижному світу бібліотек, «Таємниці Королівства Книг. Читацький квест», завітали учні 1-9 класів Червономаяцького закладу повної загальної середньої освіти Новорайської сільської ради Бериславського району Херсонської області. У компанїї працівників Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, школярі здійснили віртуальну мандрівку бібліотечним світом та перевірили свої знання з літератури.
Виявляється, що сьогодні ми багато знаємо про сучасні бібліотеки, а у минулому, Королівства книг приховували у собі чимало таємниць. Але для тих, хто багато читає, розкрити їх завжди під силу. Раніше дорогоцінні книги приковували до полиць ланцюгами, аби їх не поцупили охочі, а сьогодні можна безкоштовно взяти на вулиці у міні бібліотечках будь-яку книжку. Раніше важко було потрапити до бібліотеки простій людині, сьогодні, сидячи вдома, ми можемо мандрувати бібліотеками світу і дивуватись їх креативним дизайном.
Під час заходу школярі завітали до найвідоміших бібліотек світу і дізнались про родзинки кожної з них та сучасні послуги. Помандрували кращими бібліотеками і України та завітали до дитячих книгозбірень.
Школярі розшифрували закодовані назви книг за допомогою емодзі, міркували про користь читання та обирали відомих літературних героїв, які відображають їх настрій. А ще розгадували ребуси, присвячені книзі та її будові та складали відомі прислів’я, які багато років є свідченням того, що книги і ті знання, що ми отримуємо від читання, дійсно є багатством.
Виконавши усі завдання читацького квесту, бібліотечний світ сьогодні став трохи ближчим для дітей, хоча попереду чекає чимало ще читацких звершень та літературних відкриттів. Тож в добру путь, дорогі читачі! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік