23 жовтня 2024

Час читати. У майстерні письменниці Юлії Чернієнко

У жовтні співробітники сектору абонемента продовжили реалізацію проєкту “Зустрічі без прощань”. Нагадуємо, що цей проєкт покликаний знайомити читацьку молодь Херсонщини із сучасними письменниками та надає безпечний простір для спілкування авторів або авторок і їхніх читачів.
«Час читати» - таку назву і заклик мали дві творчі зустрічі, на які ми запросили херсонську письменницю Юлію Чернієнко, авторку двох книг для підлітків: «Помста» і «Хікі шукають любов», та учнів 8-9-х класів Херсонської загальноосвітньої школи № 44 і Херсонської ліцею № 57.
Розпочали ми знайомство із творчістю письменниці з перегляду відео «Коло читання. Юлія Чернієнко», яке було знято колективом книгозбірні в рамках Національної піар-акції з нагоди відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання (2021). З нього школярі довідалися про книги Юлії Чернієнко, її творчий шлях і письменницькі мрії. А також цей зворушливий відеоролик на кілька хвилин переніс нас у часі у довоєнний мирний Херсон із його затишними рідними вуличками.
Далі під час інтерактивної презентації присутні мали можливість зазирнути до творчої майстерні письменниці і таким чином дізнатися про «найсекретніші» таємниці створення книг, запитати авторку про її особисте життя, дізнатися, про те, як же народжуються книжкові історії. Юлія Чернієнко розповіла про перемоги у літературних конкурсах, про шлях від задуму книги до її виходу у видавництві, про творчі плани на найближчий час.
Гостя розповіла і про два крила свого покликання. Перше – писати книги і в них піднімати важливі питання про виклики сучасності. Друге – надихати людей втілювати власні найсміливіші мрії та розвивати свої таланти, чим Юлія і займається як керівник літературної студії «Контур» Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Далі ми завели розмову про користь і терапевтичну дію від читання та написання книг, про те, як придумати ідею для своїх історій. І провели вікторину «Цікаві факти про читання і книжки».
Наприкінці зустрічі персонажі книг Юлії Чернієнко поділилися власними лайфхаками та мотивацією до змін: Міра, головна героїня книги «Помста», розповіла про те, справлялася із булінгом та його наслідками, а героїня книги «Хікі шукають любов» Уля провела для підлітків «читацьке передбачення», яке включало мотиваційні цитати, які допомогли їй впоратися із викликами її підліткового життя.
Наостанок Юлія Чернієнко побажала молоді захопливого читацького дозвілля за її книгами та книгами її колег-письменників!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік