16 жовтня 2024

Читацька подорож Україною

Чи є сьогодні серед сучасного покоління дітей такі, які не люблять подорожувати? Певно, що ні! Ті враження і досвід, які отримує мандрівник, ні з чим не зрівнянні, хіба тільки з читанням книг. Читаючи, ми завжди мандруємо: вигаданими світами, історичними епохами, сучасними країнами, та навіть можемо зазирнути у майбутнє.
Дивовижну читацьку мандрівку незвіданою Україною здійснили учні 5-7-х класів Херсонського ліцею з початковою школою та гімназією гімназії №53 Херсонської міської ради під час пізнавального заходу проведеного співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, під час віртуальної читацької подорожі «Незвідана Україна».
Віртуальна мандрівка дала чудову можливість здобувачам освіти побувати у різних куточках своєї країни. У конкурсі-розминці «Місто у кадрі» за підказками дізнавалися про великі міста України та відомих місцевих дитячих письменників. Потім на мапі України, на спеціальних позначках, розміщували відповідні дитячі книги, в яких історії відбуваються у тому чи іншому місці.
Пізнавальним виявилось дослідити незвичайні і сучасні туристичні об'єкти, які дуже приваблюють туристів з усього світу, а ще віднайти пам’ятники відомим літературним героям, яких виявляється в Україні чимало. А ще, школярі дізнались про нові сучасні книги, читаючи які, можна здійснити вражаючу подорож у історичне минуле нашого народу і, звичайно ж, прогулятися сучасними вуличками українських міст.
Читання захоплюючих історій та мандрівки з головними героями книг – чудова можливість подорожувати, хоч і онлайн, та радіти нашій прекрасній і дивовижній Україні. Адже Україна - унікальна, дивовижна, цікава і незвідана. І у тих, хто багато мандрує і багато читає, сумнівів у цьому немає.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік