18 жовтня 2024

Коли слово зустрічається з пензлем

Деякі митці не обмежуються лише одним засобом вираження — їхні таланти сягають далі, і слово переплітається з фарбою, а література набуває кольорових відтінків. У світі, де письменники створюють цілі світи за допомогою тексту, є ті, хто вміє оживити ці світи на полотні. Вони одночасно володіють майстерністю оповідати історії й дарувати візуальні враження через живопис.
До віртуальної художньої галереї «Майстри пера та пензля» фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили юних херсонців дитячого простору UNICEF, де вони познайомилися зі світовими та українськими письменниками, які володіють не тільки майстерністю слова, а й дарують світу візуальні шедеври.
Діти дізналися, що Віктор Гюго малював картини кавою, а Антуан де Сент-Екзюпері сам проілюстрував свою книгу «Маленький принц». Тарас Шевченко створив понад 1300 картин, із яких до нашого часу збереглися понад 800, а Олександр Довженко полюбляв створювати карикатури.
Також вони переглянули картини відомого херсонського письменника Анатолія Кичинського, який був змушений рятувати свої роботи з окупованого міста. А молода письменниця, журналістка та параолімпійська спортсменка Тетяна Гладиш в окупації не припиняла малювати – творчість відволікала її від страшної реальності.
Наприкінці заходу хлопці та дівчата переглянули майстер-клас з малювання квітів аквареллю та створили власні букети.
Читачі отримали багато позитивних емоцій та натхнення до власної творчості, а деякі навіть захотіли спробувати себе в обох видах мистецтва – як у літературі, так і в живописі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік