08 жовтня 2024

Дивовижні українці

Україна подарувала світові величезну кількість талановитих людей, серед них - винахідники, письменники, музиканти, митці, громадські діячі, видатні вчені, спортсмени... В різних куточках світу вони прославили нашу країну та український народ. Саме завдяки їхнім винаходам, досягненням у світі дізнавались про Україну. Вони наша гордість і приклад для наслідування!
Кого з відомих українців сучасні діти та підлітки вважають найбільш успішними? Чиї історії успіху вражають, захоплюють, і вселяють гордість юному поколінню? Дізнавались учні 8-х та 9-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 Херсонської міської ради, разом з співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, під час пізнавального заходу «Дивовижні українці. Патріотична розвідка».
Бібліотекарка підготувала для школярів цікаві тематичні вікторини, які стали підведенням до різноманітних патріотичних розвідок. Так «Мистецька розвідка» відкрила талановиту особистість Катерини Білокур. Діти дізнались про важкий життєвий шлях мисткині та велику пристрасть до малювання, переглянули її відомі на весь світ картини.
Відкриття українців у різних галузях науки просто вражають, тому «Наукова розвідка» була присвячена всесвітньо відомим науковцям України і зокрема авіаконструктору Ігорю Сікорському. Діти дізнались про мрії дитинства, захоплення фантастикою та неймовірну наполегливість авіаконструктора, які зробили його літаки та гелікоптери вагомими відкриттями минулого століття.
Зацікавила школярів історія про генія економіки, Богдана Гаврилишина. Юнак у 12 років мріяв про неможливе, - бути вільною людиною у виборі та підкорити світ, і в результаті величезної жаги до навчання та працелюбству, став таким, - освіченим, багатим і підкорив увесь економічний світ.
Під час «Музичної розвідки» діти перевірили свої знання з музичної тематики та дізнались про всесвітньо відомого композитора, Миколу Леонтовича. За магічною привабливістю святкової мелодії «Щедрика», була схована ще одна трагічна доля видатного українця.
На завершення зустрічі, здобувачі освіти, дізнались про сучасні книги, присвячені знаменитим українцям. Історії про їхній життєвий досвід є справжнім джерелом натхнення, мотивації та безумовної гордості, сучасникам сьогодні, дійсно, є чим пишатися.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік