17 жовтня 2024

Чарівник без мантії

Чи можна назвати сучасного письменника магом і чи завжди чарівники мають носити мантію та чаклувати лише магічною паличкою? Насправді ні! Сучасні письменники не володіють чарівними речами, але їхній магічний інструмент набагато потужніший. Завдяки слову, таланту та натхненню вони створюють світи, які існують лише на сторінках книг, але здаються нам безмірно реальними і їх неможливо забути.
Прикладом такого чародійства є найпопулярніший український дитячий поет, прозаїк і казкар, член Національної спілки письменників України – Олександр Дерманський, який сміливо експериментує із жанрами, темами та стилями, розширюючи межі уяви маленьких читачів.
В рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек для своїх користувачів Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки «відкрила» літературний салон, де першими відвідувачами стали учні 4 –х класів Херсонського Таврійського ліцею, які познайомилися із творчістю Олександра Дерманського та відкрили для себе його, пронизані добром, дружбою, ніжністю та гумором, книжки.
Через казкові повісті сучасника присутні дізнатися: чи можуть бабусі оголосити негідникам війну, кого беруть у космонавти, які бувають привиди, як стати справжньою принцесою та чому сучасна книжка повинна бути схожа на Kinder сюрприз.
Отже, літературні чарівники-письменники – це ті, хто створює магію, яка не піддається часу. Вони здатні змінювати суспільство та впливати на світогляд читачів. Кожен з них – це невтомний творець, що дарує світло знань, емоцій та відкриттів, яке залишатиметься з нами навіть тоді, коли ми перегортаємо останню сторінку їхнього твору.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік