08 жовтня 2024

Місія здійсненна! Читацькі дослідження та літературні відкриття

Як не загубитися у великому Книгокосмосі, а вміти вдало обирати цікаві книжки сучасним «книгоманам», а ще навчитись бути уважним до різноманітних деталей у художніх творах та добре орієнтуватися у різноманітних літературних жанрах, про це, та багато всього іншого, дізнавались учні 5-Б та 5-В Херсонського НВК №56 Херсонської міської ради, під час онлайн-гри. 
Співробітниками Херсонської бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки було проведено розважально пізнавальний захід «Місія здійсненна! Читацькі дослідження та літературні відкриття». На інтерактивній дошці, у форматі гри-ходилки, дітям було запропоновано пограти, розділившись на різнокольорові команди. Кубик випадково вирішував скільки ходів зробити та на які питання відповісти.
Питання були розподілені на 4 категорії: №1 - «Викрадений бестселер», де треба було відповісти на найпопулярніші питання про відомі дитячі твори. №2 - «Літературний артефакт», у цьому завданні гри школярам необхідно було пригадати назви магічних предметів та літературних артефактів, кожен з яких виконував свою особливу функцію у літературному творі. №3 – «Книжковий геній» - рубрика, в якій діти вгадували відомих письменників за портретами та їх винаходами і літературними відкриттями. А остання категорія, №4 – «Розкопані новинки», дала можливість дітям дізнатися, що цікавого і нового можна прочитати для їх віку вже сьогодні.
Так граючись і змагаючись, у веселій компанії однокласників, школярі відкривали для себе безмежний світ книг та читання. І виявляється, читати і орієнтуватися у дивовижному світі книг – місія здісненна!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік