01 жовтня 2024

Від козаків до сучасних героїв

Щорічно 1 жовтня в Україні відзначають одразу кілька важливих свят, що символізують єдність героїзму, відваги та духовної підтримки. З цієї нагоди Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки організувала патріотичну годину, на яку запросили учнів 1-5 класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12 з поглибленим вивченням французької мови та учнів 4 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №55. з метою вшанування героїчної спадщини українських козаків, які століттями боронили нашу землю, та сучасних захисників та захисниць, що продовжують цю благородну справу.
Під час патріотичної години діти мали можливість дізнатися більше про історію українського козацтва, його роль у боротьбі за свободу і незалежність, а також про те, як сучасні воїни захищають нашу державу на передовій.
Захід був наповнений історіями та інтерактивними вправами: «Код мужності», «Козацька вікторина», «Козацькі обереги», що допомогли школярам глибше усвідомити важливість мужності, відваги та самопожертви для захисту України. Особливу увагу було приділено тому, як історія козацтва відображається в сьогоденні, адже принципи свободи та честі, які пропагували козаки, живуть і сьогодні в серцях наших військових.
Діти ознайомилися з літературою незламності, яка допомогла їм краще розуміти боротьбу за свободу, відображену в історії та сучасних подіях, взяли участь у творчих завданнях, таких як «Відтвори вірш», Сенкан «П’ять рядків сили», «З’єднай слова, відчуй силу». Через ці завдання вони мали можливість виразити свої думки про героїв, які щоденно захищають Україну.
Ці патріотичні уроки мають величезне значення для виховання нового покоління, адже вони формують в дітях не лише знання про історію, але й відповідальність за майбутнє своєї країни. Вони вчать цінувати мир і свободу, за які боролися і продовжують боротися наші герої.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік