04 жовтня 2024

Що я скажу солдату Перемоги

1 жовтня, у свято Покрови, українці святкували одночасно День захисників і захисниць України та День українського козацтва. Раніше потрійне свято відзначали 14 жовтня, але, у зв’язку з реформою церковного календаря, у 2023 році його перенесли на 1 жовтня.
Це свято головна бібліотекарка читальної зали відзначала разом із херсонськими школярами – учнями 8-х і 9-х класів загальноосвітніх шкіл № 45 і №50 імені Романа Набєгова та Таврійського ліцею – серією заходів, які були присвячені розповіді про наших мужніх захисників і захисниць. Вони мали щемку і зворушливу назву «Що я скажу солдату Перемоги» і проводилися у форматі челенджу читацької творчості.
Перша половина заходів була присвячена розповіді про склад і види Збройних сил України та особливості кожного підрозділу. Підлітки довідалися, що в складі ЗСУ служать такі види Збройних сил, як Сухопутні війська, Повітряні сили, Військово-морські сили, Десантно-штурмові війська, Війська зв'язку та кібербезпеки, Сили спеціальних операцій, Сили територіальної оборони та інші.
Також увагу ми приділили особливому духовному служінню капеланів та місцю українських жінок у сучасній армії.
Своєрідним відео- та музичним обрамленням до заходів послужили відеокліпи на пісні Світлани Тарабарової «Повертайся живим» та Океану Ельзи «Я їду додому» (new version), в яких через пісню розповідалися історії захисника і захисниці нашої Батьківщини.
Друга половина заходу була присвячена дитячій творчості – разом з підлітками ми писали листівки вдячності і привітань і складали їх у віртуальну «Банку побажань захисникам і захисницям». Скільки теплих і зворушливих слів було вимовлено на подяку нашим славним силам ЗСУ! І найчастіше звучали такі: «Дякуємо вам за те, що наближаєте мир», «Сили вам і мужності дійти до Перемоги» і «Повертайтесь до рідних, додому», «Повертайтесь живими».
Висловивши подяку захисникам і захисницям, підлітки дозволили собі помріяти про майбутнє після переможного миру. Ми розмірковували про те, кого обіймемо після довгої розлуки, в яке місто (звісно, що до Херсону!) поїдемо, кому подякуємо за мир і за підтримку та які здійснимо мрії.
Кожна зустріч була щемкою і зворушливою. Ми були сповнені вдячності нашим славним воїнам та надією на переможний мир.
Дякуємо вам, дорогі наші захисники і захисниці. Зі святом! Як сказав наш Президент під час церемонії вручення державних нагород, «Вічна слава тим, хто боронить українське небо, землю і моря, вічна пам’ять тим, хто захистив Україну ціною власного життя».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік