12 жовтня 2024

Мандрує світом казка

Ознайомити дітей з багатогранним світом дитячої літератури та стимулювати їх інтерес до читання – одне з важливих завдань для будь-якої книгозбірні. Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вдало поєднали ці дві мети, організувавши для учнів 1-2 класів Херсонського ліцею №52 «Перспектива» розвивальний захід під назвою «Мандрує світом казка» і показали як персонажі з різних країн, попри культурні відмінності, можуть бути схожими у своїх прагненнях до добра та справедливості.
Використавши прийоми заохочення, такі як історія про Казковичка, який мандрує світом казок, бібліотекарі легко привернули увагу читачів до захопливого світу літератури. Ця інтерактивна форма подачі допомогла малечі краще зрозуміти, що читання казки — це не просто розваги, а важливий шлях до пізнання світу та себе.
Під час заходу школярі брали участь в активних іграх, вікторинах та творчих завданнях, що сприяли розвитку їхньої уваги та уяви, а також допомагали глибше зрозуміти важливі життєві уроки, закладені у казкові сюжети.
Завдяки цьому учні мали можливість не просто зануритися у чарівний світ книжок, а й усвідомити, як такі цінності, як добро і справедливість, єднають людей, незалежно від їхньої культури чи походження.
Такий підхід зробив захід не тільки пізнавальним, але й неймовірно захватним, викликавши у малечі щиру цікавість до читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік