09 жовтня 2024

Книжкові історії, які змінюють життя

Метальне здоров’я сьогодні є невід’ємним аспектом загального добробуту у суспільстві. Воно відіграє ключову роль у тому, як сприймають, реагують і взаємодіють з навколишнім світом діти та підлітки.
До Всесвітнього дня ментального здоров’я, який у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня, співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки було проведено низку заходів присвячених терапевтичній дії книг та читання. Учасниками заходу «Книжкові історії, які змінюють життя. Бібліотерапевтична зустріч з Юлією Чернієнко» стали здобувачі освіти, учні 9-11 класів, Херсонського багатопрофільного ліцею №20 Херсонської міської ради та учні 8-х класів Херсонського ліцею з початковою школою та гімназією №24.
Захід розпочали з обговорення читання, як одного із дієвих різновидів арт-терапії, як корисного виду відпочинку та дізнались більш детально про терапевтичний вплив літератури на ментальне здоров’я, який був відомий ще за давніх часів. Пограли у гру і спробували перевірити, що є корисним для ментального здоров’я, а чого варто уникати. Далі спікерка, письменниця та психологиня Юлія Чернієнко, розповідала про творчий шлях, та познайомила підлітків з героями та проблематикою своїх виданих книг: «Помста» та «Хікі шукають любов». 
Книжкові історії, вигадані і на реальних подіях, іноді, вражають своєю рушійною силою і здатністю впливати на читачів. Історії про життєві перипетії однолітків, про чужий досвід, є досить впливовими на юне покоління. Так учасники заходу познайомились з рекомендаційним списком з сучасної літератури, а Юлія Чернієнко, прокоментувала кожну з книг, акцентуючи увагу на терапевтичну дію історій.

Відверте та щире спілкування є дієвим інструментом у виховані юного покоління. Підлітки отримали цінні поради від психологині, як піклувтись про своє ментальне здоров’я, що треба робити, аби втілити свою творчу мрію і розвивати свій талант, Сподіваємось, що поради та читання терапевтичних історій, обов’язково стануть у пригоді в різних життєвих ситуаціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік