14 жовтня 2024

Вражаюча ПРАукраїнська міфологія

Українська міфологія - це надзвичайно багатий шар нашої культурної спадщини, який розкриває нам, як наші пращури вшановували дерева і трави, джерела та ріки, гори і степи та населяли їх химерними чарівними істотами, яких називали духами.
Які духи були та хто з них допомагав, а хто шкодив розповіли фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки учням 9-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №41.
Діти дізналися історії міфічних істот, кожна з яких мала свою роль у житті наших предків: злих духів, про добрих та нейтральних духів природи, про духів води та домашніх духів-помічників.
Особливу увагу школярів привернула розповідь про добрих богів – Магуру, Долю та Білобога, які захищали людей від злих сил і дарували щасливу долю тим, хто до них дослухався.
Наприкінці заходу, учасники взяли участь у вікторині «Чарівні істоти», яка допомогла закріпити отримані знання. Вікторина не лише підсумувала захід, але й викликала жвавий інтерес до українських легенд та міфів, залишаючи у дітей бажання дізнаватися більше.
Захід дозволив юним учасникам зануритися у світ давніх легенд і вірувань, наповнених чарівними істотами й богами. Він сприяв глибшому розумінню культурної спадщини та наголосив на важливості збереження цих міфологічних традицій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік