05 жовтня 2024

Чаклунство книги, магія Читання

Тема чаклунства в казках, зокрема, магія читання – це завжди роздуми про силу знань, яку можна здобути через літературу. Книги здавна асоціюються з осередком мудрості, досвіду і магічних перевтілень. Вони можуть переносити читача у незнані світи, змінювати сприйняття дійсності, покращуючи емоційне здоров’я, позитивно впливати на світогляд у ранньому дитинстві.
В особливому просторі, пригадуючи казки, опинилися учні 1-А класу НВК «Школа гуманітарної праці», де живуть фантастичні істоти і магічні предмети, відбуваються незвичайні події. Разом з бібліотекарем молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки маленькі читачі допомагали героям казок долати труднощі та перешкоди, які зустрічаються на сторінках книжок, шукали загублені речі, які втрачали персонажі по ходу розвитку сюжету, добирали оригінальні рішення розв’язання певних задач, вчилися бачити світ з різних сторін – як позитивних, так і негативних.
Чаклунство казки і магія читання полягають не тільки у фантастичних сюжетах і чарівних образах. Справжня магія казки – це вміння торкатися душі дитини, впливати на її світогляд і допомагати зростати, сприймаючи життя як цікаву пригоду, повну випробувань і див. Неповторні, казкові історії залишаються з нами назавжди, супроводжуючи протягом усього життя, нагадуючи про важливість мрій, доброти, сміливості і справедливості, а їх чарівність повсякчас підтримує людину, підказуючи та схиляючи до віри у власні сили.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік