09 жовтня 2024

Подорож у світ літератури

В неймовірну «Читацька подорож у світ літератури» відправилися маленькі читачі дитячого простору UNICEF. Адже фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили юних книголюбів у дивовижну подорож літературними світами. Учасники мали змогу познайомитися з героями улюблених книжок, дізнатися про цікаві історії та знайти нових книжкових друзів серед персонажів світової та сучасної української літератури.
Діти познайомилися з головними героями і дізналися про важливі уроки, які можна отримати з книжок. Наприклад, Галина Ткачук у «Книга про сміття» вчить екологічній свідомості через пригоди героїв, акцентуючи на важливості захисту довкілля.
«36 і 6 котів» Галини Вдовиченко нагадує про доброту, взаємодопомогу та відповідальність за тварин. «Реальність Барґеста» Аліни Штефан – це фентезійна історія, яка надихає на сміливість і віру в себе. «Марта з вулиці Святого Миколая» Дзвінки Матіяш розповідає про дитинство, мрії та цінність дружби, а «Пан Сирник і різдвяний пампушок» Світлани Лінинської дарує кумедні пригоди кулінара, які навчають знаходити позитив навіть у складних ситуаціях.
Класики світової літератури також зайняли своє місце в заході. Діти познайомилися з героями таких творів, як «Маленький Принц» Антуана де Сент-Екзюпері, «Гаррі Поттер і філософський камінь» Джоан Роулінг та «Пригоди Тома Сойєра» Марка Твена. Учасники переглянули фрагменти їх екранізацій, що допомогло глибше зануритися в історії.
Протягом заходу діти активно брали участь в обговореннях, ділилися враженнями про прочитані книги, ставили запитання та взаємодіяли з бібліотекаром. Саме такі заходи заохочують дітей до читання, відкриваючи для них неймовірні світи, заховані на сторінках книжок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік