06 жовтня 2024

Все починається з добра

Чи потрібно виховувати дитину не лише інтелектуально, а й емоційно, та як навчити її думати, відчувати, радіти й сумувати не лише своїм власним радощам і печалям, а й співчувати татові, мамі, дідусеві й бабусі, братові, товаришам, жаліти менших – песика чи горобця, захищати верби і тополі, милуватися місяцем, слухати вітер?
Відповіді на ці запитання надзвичайно легко знайти! Достатньо лише відвідати самобутню школу, яку, на основі творчості відомого українського педагога і письменника В. Сухомлинського, «побудувала» Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.
На неймовірні уроки доброти, які є не просто теоретичними настановами, а й конкретними прикладами з життя, котрі вчать важливим буденним нормам через реальні ситуації, завітали учні 4 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов.
Прослухавши оповідання «Як Сергійко навчився жаліти», присутні взяли участь у іграх «Вікторинка на хвилинку», «Доброякість», «Добротвір», результатом яких став повчальний висновок – жалість, співчуття та доброта – це не вроджені почуття і якості, вони розвиваються у процесі життєвого досвіду за усілякого роду обставин.
Таким чином, твори Василя Сухомлинського дуже актуальні сьогодні і мають величезне значення для виховання дітей та молоді. Вони допомагають не тільки здобувати знання, але й розвивати моральні та емоційні якості, необхідні для гармонійного життя в суспільстві. Вони вчать дітей бути свідомими, добрими й відповідальними громадянами, допомагають стати їм гармонійною та духовною особистістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік