02 жовтня 2024

Для сучасних малюків про славетних козаків

День захисника України та День українського козацтва – це два важливі державні свята, які символізують силу, мужність, хоробрість, героїзм та патріотизм українського народу. Вони є не лише національними, але й глибоко духовними, адже збігаються з християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці, яке традиційно вшановувалося ще з козацької доби.
В рамках проєкту «Плюсуй українську!» Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки очолила «славетний похід» та провела своїх користувачів до літературно-історичної піраміди задля пізнання української історії та сучасності.
Патріотична експедиція розпочалася із довідкового бюро, інформація якого дала можливість малюкам зрозуміти поняття та значення слів «козак» та «захисник». Прослухавши невеличку легенду про козаків, діти почули нові слова та їх тлумачення – Запорізька Січ, курінь, майдан, отаман, гетьман та інші.
Як справжні козаки, присутні будували фортеці, підбирали ключи до замків, демонстрували свою увагу, влучність, сміливість, швидкість та спритність, тим самим доводячи, що всі ми, не дивлячись на час, насправді козацького роду, а під час гри на швидкість майже кожен відчув себе гетьманом, тримаючи булаву у руках.
Тож, сьогоднішній день – це не просто свята та дата в календарі, це час і можливість навчити маленьких патріотів повазі до тих, хто творив нашу історію в минулому, хто захищає нашу країну зараз, пояснити – що означає бути мужнім і відданим своїй батьківщині, що захист країни – це не тільки обов’язок солдатів, а й відповідальність кожного.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік