01 жовтня 2024

Як козаки Україну боронили. Ерудит-змагання джур

Українське козацтво - одна з найвизначніших сторінок в історії нашої України, а козаки завжди були та є символом мужніх воїнів-захисників. Їх боялися, але ними захоплювалися і поважали в усьому світі. У важкі часи, козаки стали на захист прав і свобод, обороняючи віру, землю та народ. Взірець мужності та патріотизму, українське козацтво, і сьогодні захоплює своїм військовим устроєм, унікальними традиціями та звичаями, а також секретами побуту та культури.
До Дня українського козацтва для здобувачів освіти, учнів 6-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44 Херсонської міської ради та учнів 5-6 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 36 Херсонської міської ради, працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, було проведено захід: «Як козаки Україну боронили. Ерудит-змагання джур».
Спочатку заходу, школярі познайомились із добіркою унікальних фактів про захоплюючий світ козацтва, історією виникнення перших куренів та основними звичаями Запорозької Січі, які дивують і сьогодні. Дізнались, хто такі джури та яку місію вони виконували на Січі. Однією з важливих переваг козаків, окрім сили, зброї та неперевершеної бойової майстерності були завжди хитрість, кмітливість і гострий розум, тому юні нащадки козацького роду мали змогу сьогодні пограти та перевірити свої знання з теми козацтва.
У форматі інтерактивної гри-ходилки пройшли ерудит-змагання. Школярі ділились на команди з такими сучасними назвами як «Військові вовки», «бойові гуси», «котики-патріотики» та «незламні єноти» та випадковим чином відповідали на питання. Питання з різним ступенів складності, з варіантами відповіді і без, стосувалися козацького устрою, традицій, відомих постатей та оригінальних явищ у культурі та побуті козаків. 
Окрема рубрика була присвячена і літературі, сьогодні чимало сучасних книг написані для дітей і підлітків, возвеличують українське козацтво, як явище надзвичайно цікаве та важливе в історії нашої держави. 
На завершення заходу, здобувачі освіти провели аналогію козаків із ЗСУ, адже сучасні захисники і захисниці із ЗСУ, що боронять нашу Україну у цей непростий час, демонструють усьому світу неабияку силу і мужність, як в свій час робили козаки, адже виборюють основні права та прагнення народу, волю та незалежність.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік