15 жовтня 2024

З книжки на екран

Багато хто в дитинстві, перечитуючи улюблений твір, фантазував про те, як виглядали герої та місця, де відбуваються події. А коли винайшли кінематограф, люди почали знімати фільми за улюбленими сюжетами.
ТОП-5 дитячих екранізацій добрали фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для юних відвідувачів дитячого простору UNICEF. Тут були представлені екранізації улюблених світових та українських творів для дітей, які мають найбільшу кількість кінострічок та вистав, поставлених за їх сюжетами.
Перше місце зайняла казка «Попелюшка», друге – «Аліса в Країні чудес», третє – «Чарівник країни Оз», четверте – «Мауглі», а п’яте – «Пітер Пен». Це твори на тему боротьби добра і зла, яка легко адаптується до різних культур. У них використовуються різні жарти та ілюзії, привабливий чарівний світ і теми дружби, відваги, пошуку себе, свободи та пригод.
У другій частині заходу були представлені твори українських авторів: «Сторожова застава» В. Рутківського, «Іван Сила» О. Гавроша, «Лісова пісня» Лесі Українки, «Лис Микита» Івана Франка та «Кирило Кожум’яка».
По кожному твору юні читачі переглянули трейлер та побачили фрагменти стрічок, які вийшли в останні роки і мають захоплюючі спецефекти та чудовий акторський склад. Коли ми читаємо книгу, знайомимося з персонажем таким, яким його уявив автор. А ось екранізація відкриває нам сюжет через бачення режисера.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік