06 жовтня 2024

У пошуках козацького скарбу. Читацький геокешинг

Історія України та українського державотворення міцно пов'язана з утворенням і розвитком запорізького козацтва. Часи козацтва — частина героїчного минулого українського народу, у якій виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Ні для кого не секрет, що по всій Україні у різні часи були заховані всілякі козацькі скарби, які ваблять і цікавлять і сьогодні.
У пошуки козацьких скарбів вирушили здобувачі освіти, учні 8-В класу Херсонського ліцею з початковою школою та гімназією №24, та учні 7-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 36 Херсонської міської ради, під час бібліотечного заходу, проведеного співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Спочатку заходу школярі перевірили свої знання у вікторині «Козацкі таємниці», дізнались цікаві, унікальні факти про козацьку добу, про життя, військові традиції. Школярі познайомились з стародавніми легендами і переказами про козацькі скарби на теренах Запорозьких вольностей та познайомились з відомими історичними постатями з часів козацтва.
Новою та цікавою була інформація про Великий Луг, місцевість у Дніпровських плавнях, яка вважається колискою запорізького козацтва, та дізнались про будівництво Січей, зокрема двох на території Херсонської області.
А потім, учасники заходу, віртуально мандрували Україною, де на думку істориків і археологів, є приблизне місцезнаходження захованих козацьких карбів. На звершення заходу, бібліотекарка зробила огляд рекомендованої літератури, під час читання якої можна самостійно відкривати нові сторінки славного минулого українського народу.

Але сьогодні всім зрозуміло, що спадок України від Козацької доби є важливішим за всілякі скарби. А зацікавленість історичним минулим та знання власної історії українським народом свідчить про подолання меншовартості, про самоцінність та гідність українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік